Brazília - Bezkofeínová

 
 
 
 
 
 

Brazília je najväčším producentom kávy na svete s mimoriadne priaznivými podmienkami na pestovanie kávovníkov. Nachádzajú sa tu tri klimatické pásma, rovníkové, subtropické a mierne pásmo, ktoré zaberá až celú 1/5 Brazílie. V súčasnosti pochádza až 75% brazílskej produkcie od drobných pestovateľov.

Brazílske kávové odrody vykazujú širokú rôznorodosť chutí a vo všeobecnosti platí, že sú chuťovo jemné s plným telom a nízkou aciditou a minimálne zaťažujú žalúdok. Predsudky označujúce brazílsku kávu za skutočne silnú, nesprávne pramenia z jej častého využitia ako základu pre espresso zmesi.

Proces dekofeinizácie prebieha prírodnou metódou pomocou CO2 bez použitia chemikálií.

Chuťový profil: jemná až sladkastá oriešková plná chuť s nižšou horkosťou a kyslosťou.