KUBA

Nakupovať

 

 

Káva sa pestuje na Kube od polovice 18. storočia. Podporované francúzskymi poľnohospodármi, ktorí utekali pred revolúciou na Haiti, sa kávové farmy rozšírili zo západných plání na blízke pohoria. Produkcia kávy na východnej Kube výrazne vzrástla počas 19. a začiatku 20. storočia. Po kubánskej revolúcii a znárodnení kávového priemyslu sa výroba kávy pomaly začala znižovať. Momentálne tvorí zanedbateľnú časť kubánskeho obchodu. Väčšina kávy sa pestuje v horskej oblasti Sierra Maestra.

Z Kuby sa dovážajú vysoko kvalitné kávy, problémom je horšia dostupnosť vzhľadom na nízke množstvo exportovanej kávy.

 

Chuťový profil: káva sa vyznačuje silným telom, strednou kyslosťou, ľahkou dymovou, ale predovšetkým kakaovou chuťou.